Климатикът днес се е превърнал в универсалното решение за отопление и охлаждане на дома, офисите, ресторантите, магазините и всякакъв тип помещения. Един от ключовите въпроси при покупката на климатик е: „Каква мощност климатик ми е необходим за помещението?“ Този въпрос няма еднозначен отговор, тъй като от значение са много фактори като размер на помещението, изолация на сградата, климатичните особености на региона и много други. Но при стандартни условия средно за помещение от 40-50 кв.м. би бил подходящ климатик 24-ка. Ако климатикът е от висок клас и особеностите на помещението са благоприятни, то тогава размерът, който може да климатизира климатик 24-ка е около 60 кв.м.

Както и в предните три статии, и в тази сме подготвили за вас селекция на климатици с мощност 24 000 BTU – по един от всеки ценови клас:

  1. Инверторен климатик Alpin ASW-70ETE, Elite, WIFI, 24000 BTU, Клас А++


Най-подходящото бюджетно решение за климатизация на помещение около 45 кв.м. е инверторен климатик Alpin ASW-70ETE, Elite, WIFI, 24000 BTU, Клас А++. С множеството си функции и добри показатели в съчетание с изгодната цена, този модел е силно предпочитам от потребителите. Иновативният компресор осигурява висока ефективност и тиха работа на системата. Дъното на външното тяло е оборудвано с електрически нагревател, който предпазва климатика от замръзване в студените дни на годината. Уредът е създаден да работи до -25 градуса външна температура в режим отопление. Моделът има вграден wi-f- модул, чрез който може да контролирате настройките на климатика по всяко време и от всяко място. Системата има още: самопочистване, автоматичен рестарт, самодиагностика, интелигентно размразяване, таймер и др.

  1. Инверторен климатик Viessmann Vitoclima 100-S IWAA100MHA070 / OFAA100MHA070, 24000 BTU, Клас А++


Моделът, който сме селектирали в междинен ценови клас е изключително енергийно ефективен и гарантира ниски сметки за ток. Климатикът е създаден с много различни режими на работа. Имате възможността да избирате между: автоматичен режим, турбо режим или някой от икономичните режими – еко, нощен и функция 8 градуса. На най-ниската степен на вентилация, климатикът достига едва доловимите 20 dB шумови нива. Клапите могат да бъдат настройвани вертикално и хоризонтално за максимален комфорт. Климатикът е с йонизатор за стерилизация на въздуха и още три филтъра за пречистване на въздуха и от най-дребните прахови частици. Моделът разполага още с редица функции като: топъл старт, автоматичен рестарт, самодиагностика, самопочистване и др.

  1. Хиперинверторен климатик Toshiba RAS-B24J2KVSG-E/RAS-24J2AVSG-E EDGE, 24000 BTU, Клас А++


Хиперинверторният модел 24-ка на Toshiba е висок клас климатик и при стандартни условия може да отопли или охлади помещение от около 60-65 кв.м. Серията Edge е с много висока енергийна ефективност и ниски шумови нива благодарение на двойно-роторния компресор. Технологията Hada Care уеднаквява температурата в помещението като насочва въздушния поток възможно най-високо, когато климатикът е в режим охлаждане и по този начин осигурява пълен комфорт през лятото. С бутона “Air Flow“ активирате интелигентния 3D въздушен поток, който насочва струята в 6 посоки. Системата е снабдена с Ultra Pure филтър за пречистване на въздуха и Magic Coil технология за предотвратяване на влага и образуването на плесен.

Изборът на подходящ климатик трябва да е предшестван от проучване на пазара и съобразяване с много условия. Определяйки и оценявайки правилно факторите, влияещи на решението за покупка, вие ще направите информиран избор и ще закупите най-добрата климатична система за вашето помещение. Винаги може да разчитате на нашият екип от специалисти за съвет и препоръка! Ще ни намерите на фейсбук страница: https://www.facebook.com/klimatici.bg или на номер 0890 94 3333.