Категории
Your Cart

Термопомпени системи

Сред множеството отоплителни системи на пазара, малко могат да се мерят с ефикасността и енергоспестовността на наличните тук термопомпени системи. Те варират между локални системи за отопляването на единична стая, до системи за по-мащабно отопляване.

Общата им характеристика е гарантираното качество, което се предоставя от екипът на Klimatici.bg. В него можете да се уверите като разгледате всяка отделна категория за различните видове термопомпени системи, които предлагаме.

Какви термопомпени системи можете да намерите при нас

Това, което прави една система от обикновена отоплителна, в такава с термопомпени свойства, е самата помпа. Тя е отговорна за непрестанното движение на циркулираща загрятата вода от един съд в друг, чрез което се постига невероятна енергийна ефективност.

Има съвсем елементарни системи въздух-вода, които разчитат на затоплянето на фреонови течности от питите на климатични системи.

Тези системи използват силата на климатиците, за да загреят вода, която се движи по вече заложена тръбна инфраструктура, до достигането на отоплителен съд.

Има и системи, които изцяло зависят от топлината на земята, те са значително по-скъпи и сложни за инсталация. Това изисква качеството на техните компоненти да бъде многократно по-добро от това на по-физически достъпните системи.

Има и системи от слънчеви колектори, които също действат на основата на термопомпите, но при тях топлината се добива от силата на слънцето, не земята или електричеството.

Защо тези системи са за предпочитане пред останалите

Изложените тук системи предоставят отлично съотношение между вложената енергия и извлечената топлина. Това ще рече, че извлечената енергия, под формата на топлина, се постига със значително по-малко усилия.

При тях не се разчита само на електричество, а и на добрите термо свойства на водата. За разлика от въздуха, водата може да задържи топлината вложена в нея, за значително по-дълго време.

Благодарение на това, след първоначалното усилие за затопляне, енергията, която се изразходва, за да остане топла тази вида, е значително по-малко.

Радиаторите са добър пример за топла система с вода, която има отлични показатели, стига източника на греене на водата да бъде ефикасен сам по себе си.

Използвайки една термопопмена интегрирана система, едно домакинство може да си спести хиляди левове в течение на годините, без да прави компромис със своя комфорт.

Кое отличава Klimatici.bg като партньор в тази област

Това, което отличава селекцията ни от тази на останалите, е че реално следим за качеството на продуктите, които предлагаме.

Всеки артикул минава през качествен контрол, който се провежда от екипа ни – така можем наистина да гарантираме, че ще получите закупеното, и че ще останете доволни от покупката си от първия път.

4.30 | 172
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.