Много хора си задават въпроса: „Каква мощност климатик ми е нужен за моето помещение?“. Това е много важен въпрос, отговорът, на който зависи от редица фактори и особености като: размера на помещението, височината, изолацията, изложението, колко врати и прозорци има и колко често се отварят, климатичните особености на района, в който се намира и т.н. За това е важно да се допитате до професионалисти в областта на климатичната техника, които да съобразят всички тези фактори и да определят правилно нужната мощност на уреда за вашето помещение. Климатиците 18-ка стандартно са предназначени за помещения от 35 до 45 кв.м. в зависимост от факторите, както вече споменахме.

Следват нашите предложения за климатици 18-ки в различните класове:

  1. Инверторен климатик Gree GWH18AAD-K6DNA2B-I/GWH18AAD-K6DNA1B-O INFINITY WiFi, 18000 BTU, Клас A++


Предложението ни за бюджетен вариант климатик 18-ка е Gree Infinity. Въпреки, че климатикът е начален клас, той има отлични показатели за енергийна ефективност и множество функции. Подходящ е за помещение от 35 до 40 кв.м. Има вграден wi-fi модул, който ви позволява да управлявате уреда от всяко място и по всяко време. Климатикът е с йонизатор, който пречиства въздуха и убива до 90% от бактерийте. Моделът има множество функции и режими като: Интелигентно обезскрежаване, самопочистване, сензор I FEEL, турбо режим, нощен режим и др.

  1. Инверторен климатик Daikin FTXP50N/RXP50N Comfora, 18000 BTU, A++

                        

Инверторен климатик Daikin FTXP50N/RXP50N Comfora, 18000 BTU, A++ е отличен избор на климатик 18-ка от междинен клас. Подходящ е за помещения от 35 до 40 кв.м. Моделът е с висока енергийна ефективност и отлични показатели SCOP и SEER. Климатикът е снабден с различни филтри за пречистване на въздуха. Благодарение на сребърния филтър 99% от алергените и акарите са убити. А филтърът от титанов апатит неутрализира неприятните миризми в помещението. Със системата 3D въздушен поток се постига равномерна климатизация във всяко кътче на помещението. Жалузите се реят хоризонтално и вертикално и насочват въздушния поток във всички посоки.

  1. Хиперинверторен климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH50VE /MUZ-FH50VE, 18000 BTU, Клас A++


Моделът на Mitsubishi Electric е сред най-добрите във високия клас климатици. Има висока енергийна ефективност, добри показатели SCOP и SEER и е подходящ дори за по-големи помещения до 50-55 кв.м. Климатикът е създаден благодарение на множество иновации и съчетава в себе си най-доброто от модерната техника. Така нареченият полъх от Kirigamine създава усещането за нежен бриз, благодарение на който ще забравите за неприятното силно въздушно течение в помещението. С интелигентна 3D технология, сензорът за движение сканира стаята, улавя човешкото присъствие и регулира локално въздушния поток. А чрез функцията Econo cool повишавате температирата в помещението без допълнителна консумация на енергия. Моделът е с плазмен филтър, който улавя до 99% от вирусите и алергените във въздуха.

Покупката на климатик винаги е свързана с множество фактори и особености, с които трябва да се съобразите. Консултацията със специалист винаги е препоръчителна и важна при вземането на решение за покупка. Не на последно място играеща роля оказва и бюджетът, който сте определили за покупката на климатика. В klimatici.bg ще намерите голямо разнообразие на климатици от всички ценови класове с безплатен монтаж и безплатна доставка.