Категории
Your Cart

Системи маркучи

Поливането на тревни или градински площи става все по-точна наука. Докато преди е било въпрос на обем, в днешно време е въпрос на прецизност и управляване на ресурси.

Като главен доставчик на системи маркучи, екипът на Klimatici.bg направи специална селекция от продукти за създаването на перфектната поливна система за бита и земеделието.

Какви системи маркучи има на пазара

Най-често срещаните системи от маркучи на пазара са именно капковите поливни системи. За разлика от високодебитните поливни методи, капковите доставят постепенен, бавен приток на вода до точно специфично място от вашата градина.

Това може да са саксии, нежни растения с чувствителни листа, или млади овощни дръвчета – каквото и да поливате, ако имате нужда от деликатност, прецизност и предвидимост, това е поливната система за вас.

Всичко започва с правилния маркуч за капково напояване на цени достъпни за всеки. Тези маркучи са най-често черни на цвят, с перфорирани корпуси, които са с дупки в определен диапазон и разстояние.

Самите маркучи варират в дебелината, предвиденото оперативно налягане, и най-вече в размера на отворите за поливане.

Някои маркучи за капково напояване на цена с висока достъпност, са с по-фини и ситни отвори, докато други са с по-големи.

По-фините създават по-малка кампка, докато по-големите създават по-голяма капка – и двата подхода имат своите предимства.

Някои маркучи за капково напояване на ниски цени дори могат да бъдат монтирани на стени, стига към системата да бъдат добавени правилните крепежи.

Има ли нужда от подмяна капковото поливане всяка година

Доста сериозен и често срещан въпрос в областта на капкото поливане, е нуждата от подмяна на цялата система в началото на сезона. Някои градинари смятат, че това е напълно наложително, докато други смятат, че е излишен разход.

Нашата гледна точка е следната – ако по веригата има уязвими точки, които са претърпели някакъв вид щети през изминалия сезон, тогава е удачно да се заменят.

Но ако системата ви е здрава, то тогава наистина няма смисъл да давате излишни пари.

Всъщност най-скъпите компоненти от подобни системи маркучи са накрайниците, куплингите и фитингите.

Ако те са здрави, дори маркучите да се наранени, вие вече имате наполовина готова поливна капкова система – използвайте годното и заменете негодното – така намалявате разходите и увеличавате производителността си.

Защо да се спрете на продуктите на Klimatici.bg

Причината да се спрете на продуктите изложени на сайта ни, е понеже самият факт, че се намират тук е признак за качество. Ние не предлагаме нещо за продан освен ако не сме напълно уверени в неговата здравина, качество и стойност.

Използва се за свързване на два маркуча...
4.69 лв.
Универсален куплунг за маркучи е практичен и ергономичен и позволява лесно свързване, демонтаж и поправка. Напояването на малки и големи градини и площи е улеснено, благодарение на гъвкавата система за свързване с бърза връзка.  Съвместим е с трите най-популярни диаметри на маркучи и клик..
8.19 лв.
Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)
4.27 | 162