Категории
Your Cart

Пречистватели на въздух

Пречиствателите за въздух са есенциална част от поддържането на здравословна домашна среда.

Те са особено полезни в жилища, които се намират в близост до възлови точки от града, тъй като бързо пречистват въздуха в помещението, премахвайки прахови частици и нечистотии.

На пазара има много различни видове пречистватели на въздух, някои по-базови от други.

Самият начин на пречистване се случва чрез прекарване на въздушна струя през филтрационната система на самия уред, която или използва UV лампа, или друг метод на премахване на бактерии.

Какви пречистватели на въздух има на пазара

Специализацията на един пречиствател за въздух се изразява в структурата на неговата филтрационна система. Неговата задача е да премахне дребни и едри прахови частици от въздуха, което се случва по няколко различни начина.

Има модели пречистватели на въздух, които разчитат на електростатични елементи. Техният заряд привлича механичните частици, като оставя газовете да преминат свободно през филтъра.

Следващият етап на пречистване е този на химична основа, което е специалното при много от наличните тук професионални филтри за въздух.

Самият метод за химическо пречистване на въздуха може да варира от модел до модел, като някои използват активен въглен, за да неутрализират опасни газови елементи, а други използват органични методи.

На преден план излизат филтрите от кокосови влакна. Те имат силен противоалергенен ефект, като успешно отстраняват не само бактерии, но и вредни газови емисии.

При обем на обработка от 302 куб. м. на час, един професионален филтър за въздух може да пречисти целия въздушен обем в едно помещение до 60 кв.м за кратък период от време.

Как да разберете дали имате нужда от пречиствател

Много потребители не са сигурни дали въобще имат нужда от подобен продукт, най-вече защото не са сигурни какви са признаците за лошо качество на въздуха. Няколко сигурни признака за нуждата от пречиствател за въздух, са:

  • Честа нужда от забърсване на прах;
  • Алергии през цялата година;
  • Суха кашлица и неспокойство през нощта;
  • Появата на асматични симптоми при деца и възрастни.

Ако повърхностите на едно помещение имат честа нужда от забърсване на прах, то има голяма вероятност да се нуждаете от пречиствател за въздух. Прахът събиращ се върху рафтовете и книгите в детската стая е същият прах, който вдишва семейството ви.

Защо да купите своя пречиствател от Klimatici.bg

Когато търсите въздухопречиствател вие търсите сигурност и надеждност. Да изберете своя пречиствател за въздух от нас ви гарантира точно това – качество на работа, ефективно филтриране и безопасна домашна обстановка – всичко това на справедлива и достъпна за всеки цена.

Въздухопречиствател Karcher AF 100 е съчетание от най-добрите технологии за филтрация на въздуха. Отличителни характеристики Универсален филтър Съставен е от 5 кв.в. НЕРА 11. Задържа най-фините частици благодарение на специалния електростатичен материал. Вредните изпарения и газове с дебит от 302..
1549.00 лв.
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)
4.52 | 29